BLOG

Tudod mi az a hyaluronsav?

Tudod mi az a sokat emlegetett hyaluronsav?

Ezeket a kérdéseket gyakran teszik fel a vendégek a PDB Szépség Stúdióban. Minden kérdés megválaszolásában személyes véleményem, tapasztalatom található. Természetesen ez nem minden esetben egyezik a magazinokban olvasható, reklámokban hallható válaszokkal, sőt bizonyos esetekben eltérhet más szakemberek véleményétől.

Meggyőzhető vagyok... :)

 

 

Nagyon sokoldalú vegyület, mely benne van az izületekben, izmokban, csontokban, szemben, agyban és a bőrben is. Bőrünkben az irharétegben található, a kollagén és elasztikus rostok mellett, annak telítettségét, tömörségét adja. A bőrben való vízmegkötésért, vízmegtartásért felelős.

 

Szervezetünkben a születéskor van a legtöbb, a 20-as évektől csökken a mennyisége, 40 éves kor körül válik kritikussá, körülbelül a felére csökken. Egyes öregedéselméletek szerint, az öregedés maga a vízvesztés. Születéskor az emberi test víztartalma kb. 80%, a szárazanyag tartalom 20%, míg idős korban, 80 év körül, vagy az felett, ez megfordul, a víztartalom 20%, a szárazanyagtartalom 80% lesz. Gondoljunk csak bele, milyen egy kisbaba teste, bőre és milyen egy szépkorú emberé.

 

A hyaluronsav igazi szivacsmolekula, nagyon jól megköti, megtartja a vizet. Nagyon kevesen tudják, hogy amikor hidratálásról beszélünk, nem a szervezetbe, bőrbe való víz bejuttatását végezzük. A hidratálás során, a bejuttatott, vagy már az ott lévő víz megtartása a célunk. A bőrünkön keresztül folyamatosan vizet vesztünk, ,,párolgunk”. A melegben érezzük, akkor izzadásként beszélünk róla. Ez folyamatosan, megtörténik, észrevétlenül is. Amikor hidratálásról beszélünk, akkor a cél az ily módon távozó vízvesztés megakadályozása.

 

A hyaluronsav a legjobb ,,megakadályozó”, így természetes vízmegkötő, feltöltő.

 

Korábban kakastaréjból nyerték, ma már mesterségesen állítják elő, így biztosítva a legnagyobb tisztaságot, állandó minőséget.

 

A számos kozmetikai termékben megtalálható, jolly joker hatóanyagként emlegetjük. Kivétel nélkül, minden bőrtípusra alkalmas.

Egyes kozmetikai cégeknél különböző molekulasúlyú hyaluronsav kerül egy termékbe, ezzel biztosítva, hogy megfelelő bőrrétegben, megfelelően tudjon hasznosulni.

A magas minőségű alapozókban is megtalálható, megakadályozva ezzel a napközbeni vízvesztést.

 

A hyaluronsav szépségkapszulák, szépségitalok alkotórésze is, fogyasztásukkal belülről támogathatjuk meg a szépségápolást.

 

 

Kozmetológusok közvetlenül a barázdákba injekciózva látványos eredményként, ráncmentes szép bőrt érnek el. A kezeléssel egy természetes, semmiképpen sem káros hatás érhető el, azonban időleges. Erről pontosabban a kezelést végző szakemberek tudnak felvilágosítást adni, kb 6-12 hónap. Ami azonban általam tapasztalt tény, a fenntartás szempontjából semmiképpen sem elhanyagolható a rendszeres és hatékony bőrápolás.

 

Kapcsolódó bejegyzések: