BLOG

Melyik alapozót válasszam?

Sminkelés, alapozás

Ezeket a kérdéseket gyakran teszik fel a vendégek a PDB Szépség Stúdióban. Minden kérdés megválaszolásában személyes véleményem, tapasztalatom található. Természetesen ez nem minden esetben egyezik a magazinokban olvasható, reklámokban hallható válaszokkal, sőt bizonyos esetekben eltérhet más szakemberek véleményétől.

Meggyőzhető vagyok... :)

 
 
A színárnyalatot adó nappali krémek kevés pigmentet tartalmaznak, alig fednek, áttetszőek. Használatuk javasolt, kevés bőrhiba, esetén, valamint idősebb korban. 

A BB krémek, olyan nappali krémek, amelyek fényvédő és alapozó funkciót is betöltenek egymagukban.  Ázsiából származnak, ahol nagy az igény a szépészeti beavatkozásokra. Plasztikai műtétek után ajánlott a fényvédők alkalmazása de alapozót is szívesen használnak. Az ottani párás éghajlat miatt egymás után több kozmetikum kényelmetlen, vastag réteget ad, így a több fontos krémből előállítottak egyet.
Ezt továbbfejlesztve a gyártók megalkották a CC, sőt a DD krémet. Ezek már a fenti összetevőkön túl egyéb hatóanyagokat is tartalmaznak. Pirosodás eltüntetőt, hidratálót, ránctalanítót, stb.. Fellángoló trend volt egy időben, hogy a gyártók egymással versengtek, kinek van egy tégelyben több funkciót is betöltő csodaszere. Azonban nem szorították ki a piacról a sokak által kedvelt alapozókat.

A folyékony alapozó könnyen felvihető, jól takar, mégis áttetsző, megfelelő mennyiségben alkalmazva természetes hatású, általában minden bőrtípusra alkalmas.

Az olajmentes alapozók a zsíros bőrök sminkelésére használhatóak. Olaj helyett ún. szilikont tartalmazhatnak, amelyek a felkenést segítik, ám utána azonnal elpárolognak, hogy matt tónust adjanak a bőrnek. A tinik zsíros, pattanásos bőrének sok esetben tartalmaznak gyulladáscsökkentő anyagokat is.

A krémalapozó jól fed, a benne levő ápoló olajak miatt inkább a száraz, zsírhiányos bőrre megfelelőek, téli hidegben, mint "takaró" védi azokat. Azonban használatuk körültekintést igényel, hiszen ez a bőrtípus inkább idősebb korban fordul elő, amikor már megjelentek a szarkalábak, barázdák. A krémes állagú alapozó összegyűlve ezekben nem túl esztétikus. Ebben a korban tehát, vagy a színezett krémeket, vagy a mikroszemcséket tartalmazó alapozóakat válasszuk. Ezek az alapozók a fényt minden irányban visszaverik, és ezzel az optikai "csalással" az idősebb bőrök is sugárzóan széppé, simábbá válnak.

A mai legmodernebb, új generációs alapozók nem helyettesítik a nappali bőrápolást, hanem hatóanyagaival jól kiegészítik azt. Hidratáló anyagaik a vízvesztés gátolják, bennük elasztin a plasztikusabb felkenésért és természetes hatásért, mikroszemcsék a ragyogó üdeségért. Vékony rétegben jó és tartós fedést biztosítanak egész napra.

A döntésnél mindig tartsuk szem előtt, hogy a bőrtípusunknak és bőrállapotunknak megfelelőt válasszuk.

Ne felejtsük, a kevesebb mindig több!

Végül, de nem utolsósorban, minden este alaposan tisztítsuk le az arcunkat!

 


 

Kapcsolódó bejegyzések: