BLOG

Hámlasztások, bőrmegújító kezelések

A téli időszakban sokat hallani, olvasnia bőrmegújításról, hámlasztásokról...

Ezeket a kérdéseket gyakran teszik fel a vendégek a PDB Szépség Stúdióban. Minden kérdés megválaszolásában személyes véleményem, tapasztalatom található. Természetesen ez nem minden esetben egyezik a magazinokban olvasható, reklámokban hallható válaszokkal, sőt bizonyos esetekben eltérhet más szakemberek véleményétől.

Meggyőzhető vagyok... :)

Bőrmegújító kezelések

A téli időszakban sokat hallani, olvasni a bőrmegújításról, hámlasztásokról.

Miért szeretjük, ajánljuk szívesen?

Elsőre, aki még nem találkozott ezekkel a fogalmakkal, talán még ijesztőnek is tűnhet. Inkább megszabadulnék a hámlástól – hallom sokszor és kételkedve néznek rám, amíg el nem mondom, miért is ezek a kezelések oldják meg a problémájukat.

A bőrünk legfelső rétege - a hám réteg - alulról folyamatosan képződik és a külvilág felől folyamatosan távozik, azaz hámlik. Normál körülmények közt 26-28 nap alatt, számunkra észrevétlenül megy végbe. Ha ebbe a folyamatba bármiféle zavar keletkezik, vagy csökkent vagy fokozott hámképzésről beszélünk. Elvékonyodik vagy megvastagszik a bőr. Ilyenkor, tél végén gyakran találkozunk a megvastagodott, hámló bőrproblémával a szalonban is. Ennek sok oka lehet, egyszerűen csak az egyén sajátossága, a bőrtípusa (mint a szemünk vagy a hajunk színe), de betegségek, életmódbeli sajátosságok, életkörülmények szintén befolyásolják.

A problémára a hámlasztó kezelések hatékony megoldást nyújthatnak. Géppel a az ún. csiszolásos technikákkal, kezelések esetében pedig a hámlasztó, savas kezelésekkel végezhető. Mindkét módszer eredményes, tulajdonképpen a kozmetikus szakmai meggyőződésén múlik csak, hogy mivel éri el a kívánt hatást. Van köztünk, aki gépi kezeléseket ( mikrodermabrázió, hidroabrázió) részesíti előnyben, vagyunk akik a hatóanyagokat. Minden esetben a cél ugyanaz. Első lépésben megvékonyítjuk a hámot, majd kihasználva ezáltal a bőr ,,átjárhatóságát”, hidratálni, táplálni, a bőr egészséges működését serkentő hatóanyagokat bejuttatni. A kezelések alkalomszerűen vagy kúrákban is végezhetőek.

Milyen bőrproblémák esetén nyújtanak megoldást?

Első és alapvető, a fiatalítás. A bőr megvékonyításával látványosan csökken a felületi ráncok mélysége. A megvékonyított bőr könnyen felszívódnak, mélyebbre jutnak a feltöltő, rugalmasságot fokozó hatóanyagok. Az eljárások eredményeként ragyogó, egyenletes bőrt kapunk. Személyes véleményem, hogy a fiatal bőr megőrzésének egyik alapvető eljárása.

Másodsorban a tisztítás. A kellemetlen miteszerek, pattanások mennyisége is csökkenthető.Az ilyen célból alkalmazott hámlasztó kezelések kiválasztása nagy körültekintést igényel. Minden esetben nem is javasoltak.

Hatékonyak lehetnek még a kellemetlen májfoltok esetén is. A felhám megvékonyításával párhuzamosan halványító, a bőr festékképzését befolyásoló hatóanyagokat alkalmazunk.

Miért is ilyenkor?

A megvékonyított bőr sokkal érzékenyebben reagál a külső károsító tényezőkre. A legnagyobb veszélyt az UV sugárzás jelenti. Ilyenkor a leggyengébb a sugárzás ill. a napos órák száma, így ezt kihasználva a téli időszak a legalkalmasabb ezen kezelésekre. Közvetlenül síelés előtt nem javasoljuk sem az alkalmankéni sem a kúrában végzett kezeléseket. Ezzel egy időben nem javasoljuk a szolárium használatát sem.

A kezelések hatékonysága otthoni bőrápolással fokozható.

Kapcsolódó bejegyzések: