BLOG

Tavaszi bőrápolás

Minden évszak jelenthet problémát a bőrápolásban, azonban talán a tavasz kezdete okozza a legtöbb gondot.

Ezeket a kérdéseket gyakran teszik fel a vendégek a PD Széség Stúdióban. Minden kérdés megválaszolásában személyes véleményem, tapasztalatom található. Természetesen ez nem minden esetben egyezik a magazinokban olvasható, reklámokban hallható válaszokkal, sőt bizonyos esetekben eltérhet más szakemberek véleményétől.

Meggyőzhető vagyok... :)Minden évszak jelenthet problémát a bőrápolásban, azonban talán a tavasz kezdete okozza a legtöbb gondot. Télen a hideg, a szél, a lakásban a fűtés, a száraz levegő megviseli a bőrünket. Szervezetünk védekezés képpen megvastagítja a bőrünk külső rétegét. Tavasszal a hámréteg megvékonyodása problémát jelenthet, kínzó szárazság, érzékenység, viszketés kísérheti.
Akár zsír- és vízhiányos, akár zsíros, kombinált bőrökről legyen szó, minden esetben húzódó, viszkető gyulladásos folyamatokról panaszkodhatnak a vendégek.

Hogyan ápoljuk bőrunket tavaszzal?

Fontos a hidratálás (mint mindig) a zsírhiányos bőrök esetében a "visszazsírozás", anyagcsere élénkítő, serkenő hatóanyagokkal, vitaminokkal.
A kombinált és zsíros bőrök esetében a hidratáláson túl fokozott figyelmet fordítsunk a faggyúkontrol termékek használatára, hiszen a hőmérséklet emelkedéssel emelkedik a faggyútermelés.
Amennyiben gyulladásos folyamatok kísérik, bármely bőrtípust, legjobb szakemberhez fordulni, hiszen egy rosszul megválasztott kozmetikum csak fokozza a bőrproblémát!
Télen a kevés napfény hatására csökken a bőr természetes melenin (festékanyag) tartalma. Hétköznapi nyelven szólva "visszafehéredünk".
Emiatt már kora tavasszal el kell kezdeni a fényvédőszerek használatát. Különös figyelmet fordítson rá az aki:
- hajlamos szeplőre, májfoltra, korábbi években már tapasztalta
- bőrén gyulladásos folyamatok zajlanak (fénynek kitett területen)
- fényérzékenyítő gyógyszereket, kenőcsöket használ, (gyógyszertájékoztatóban felhívják rá a figyelmet)
- bőrgyógyászati kezelésen, esetleg kozmetikai kezelésen esett át az utóbbi időszakban
- fokozott herpeszhajlam esetén
- valamilyen bőrbetegsége van


Figyelem!

A szoláriumozással fel lehet készíteni a bőrt az UV sugárzásra - DE! - aki hajlamos a pigmentfoltokra, sok anyajegye van, fényérzékenyítő gyógyszert szed az NE! szoláriumozzon.


Csak akkor, és csakis akkor megengedett a szolárium, és akkor is csak gondosan mértékkel, fokozatosan, ha egyenletes barnulási készsége és egészséges bőre van!


Az önbarnítók nem védenek
, nem készítenek fel a napozásra, nem akadályozzák meg a szeplők, májfoltok megjelenését. Használatuk nem káros, nem okoz problémát, elérhetjük vele a kívánt bőrszínt, azonban vigyázat, a májfoltok sötétedhetnek, tehát az egészséges bőrszíntől önbarnítóval is kiemelkedhetnek.

 

Kapcsolódó bejegyzések: