BLOG

Bőrtisztítás jelentősége

Bőrtisztítás jelentősége. Nagyon sokan nincsenek tisztában, hogy miyen szennyeződések rakódnak le bőrünkre a nap folyamán.

Ezeket a kérdéseket gyakran teszik fel a vendégek a PD Szépség Stúdióban. Minden kérdés megválaszolásában személyes véleményem, tapasztalatom található. Természetesen ez nem minden esetben egyezik a magazinokban olvasható, reklámokban hallható válaszokkal, sőt bizonyos esetekben eltérhet más szakemberek véleményétől.

Meggyőzhető vagyok... :)


Nagyon sokan nincsenek tisztában, hogy miyen szennyeződések rakódnak le bőrünkre a nap folyamán.


A mindennapi arctisztítás a bőrápolás alapja. Az egészséges bőrön jelenlevő bőrfelszíni emulzió zsíros és vizes fázisból áll. Napközben az arcunkat ért szennyeződés ehez az emulzióhoz kötődik, ehez tapad. A vizes fázishoz tapadt vízoldékony szennyeződéseket el tudjuk vízzel távolítani, azonban a zsíros fázishoz tapadt, zsíros szennyeződéseket nem lehetséges. Amennyiben valaki dekorkozmetikumokat használ, azok szintén lehetnek vízoldékonyak (szempillafesték, szemhéjporok), és zsírosak (alapozó, rúzs). ( Gondoljuk csak el, a zsíros, olajos edények elmosogatását sem csak meleg vízzel végezzük!)


A fentiekből látható, ahogy testünk tisztántartásához szappanokat, tusfürdőket alkalmazunk, úgy az arc tisztításához is szükséges tisztítószereket használni.


A tisztító készítmények kínálata meglehetősen bőséges. Ezeknek a készítményeknek a kiválasztásánál, épp úgy, mint az ápoló kozmetikumoknál, a bőr aktuális állapota a kiindulás. Normál, kombinált bőrök esetében több olajos, míg a száraz, zsírhiányos bőrök esetében több vizes fázist tartalmaznak a tisztítók.
A tisztátalan, miteszeres bőrökre tisztító zselék alkalmasak. A műveletet vattakoronggal, szivaccsal, törölközővel végezhetjük. Ez utóbbi kettőnél arra ügyeljünk, hogy folyó melegvíz alatt tisztára mossuk, és szárítsuk meg.


Első lépésben távolítsuk el a sminket, majd még egyszer töröljük át, hogy biztosan minden maradványtól megszabaduljunk.


A reggeli arctisztítás szintén nagyon fontos. Bőrünk egy kiválasztó szerv, amely éjszaka is dolgozik, méregtelenít, így vállnak ki olyan anyagok is amelyek nem csak vízoldékonyak.

Az alapos bőrtisztítás mind este, mind reggel, előkészíti az arcbőrt az utána következő ápoló kozmetikumra!Kapcsolódó bejegyzések: