BLOG

Mit tegyen egy tini...

Mit tegyen egy tini, mikor megjelennek az első pattanások?

Ezeket a kérdéseket gyakran teszik fel a vendégek a PDB Szépség Stúdióban. Minden kérdés megválaszolásában személyes véleményem, tapasztalatom található. Természetesen ez nem minden esetben egyezik a magazinokban olvasható, reklámokban hallható válaszokkal, sőt bizonyos esetekben eltérhet más szakemberek véleményétől.

Meggyőzhető vagyok... :)


Először is TÜRELEM!

A kamaszkor egyik legjellemzőbb velejárója a miteszer és a pattanás. Gyakran 9-10 éves kor körül kezdődik, a szervezetben zajló hormonális változások következményeként. Az idő múlásával számuk fokozatosan növekszik, mindenkinél más intenzítással támad, és sajnos előre nem látható ideig tarthat.


Másodszor EL A KEZEKKEL!

Nagyon fontos, hogy soha, semmilyen körülmények közt Ne! nyomkodja otthon tükör előtt senki. Sokszor olyan sebeket ejtünk saját miteszereink, pattanásaink nyomkodásával, amelyek maradandó heggel gyógyulnak.


Harmadszor a helyes BŐRÁPOLÁS!

Fontos az alapos letisztítása a bőrnek minden este. Ehez számos arctisztító termékből lehet választani, tehát a víz nem elég. Könnyű olajmentes, nem szárító krémek használata javasolt, faggyúműködést szabályozó hatóanyagokkal. Ma már nagyon széles a termékválaszték, különböző "súlyosságú" esetekre, külünböző termékeket kell használni.
Ajánlatos a rendszeres kozmetikai kezelés, azonban amikor ez már nem elégséges bőrgyógyász szakemberhez kell fordulni.
Kapcsolódó bejegyzések: