BLOG

Bőrápolás ősszel és télen

A hűvös szeles idő beálltával fokozott figyelmet kell fordítani a bőrápolásra.

Ezeket a kérdéseket gyakran teszik fel a vendégek a PD Szépség Stúdióban. Minden kérdés megválaszolásában személyes véleményem, tapasztalatom található. Természetesen ez nem minden esetben egyezik a magazinokban olvasható, reklámokban hallható válaszokkal, sőt bizonyos esetekben eltérhet más szakemberek véleményétől.

Meggyőzhető vagyok... :)


A hűvös, szeles idő beálltával fokozott figyelmet kell fordítani a bőrápolásra.

A nyáron megszerzett barnaságot a szolárium használatával tudjuk megőrizni, melynek helyes alkalmazásáról a tavaszi bőrápolásnál már írtam.

Amíg nyáron az egyes bőrtípusok javaló bőrképet mutatnak, addig a fűtés, a hideg, ezek váltakozása, szinte minden esetben problémákat idéz elő.

A zsír- és vízhiányos bőrök fokozott védelmet igényelnek. a zsírhiány esetén gondoskodni kell a folyamatos "visszazsírozásról" , vízhiány esetén pedig természetesen a hidratálásról. Nem feltétlenül elegendő, ha ezt napi bőrápolással tesszük, kozmetikai szalonokban bőrtápláló kezelésekkel, speciális gépekkel, a hatóanyagok célzottan, és a bőr mélyebb rétegeibe juttathatóak.

Korábban télen bevett gyakorlat volt a nappali és éjszakai krémek felcserélése, a magasabb víztartalmú készítmények a kinti hidegben "megfagyhatnak" a bőrön, ami károsíthatja azt.

Ma már célzottan speciális készítményeket ajánlunk amelyek a hideg szeles időben az arcbőr védelmét szolgálják.

Vendégeinknek mi sok esetben más bőrápoló készítményt ajánlunk télen és nyáron.

Zsíros bőrű vendégeim gyakran kellemetlen húzódó érzésről panaszkodnak, ill hámlásról, elsősorban a szemöldök és orr környékén. Gyakran mondják "száraz lett a bőröm". Nos ez valóban szárazság, ez vízhiányt jelent nem zsírhiányt. Tévhit, hogy ilyen esetben magas zsírtartalmú kozmetikumot használjanak. Jól megválasztott bőrápolóval, a korpapikkelyek eltávolításával - bőrradírozással - a bőr átjárhatóbb, és a krémek hatékonyabbak.

A kozmetikai szalonokban télen kerülnek előtérbe a hámlasztó kezelések. A géppel vagy speciális kozmetikumokkal végzett kezelések bőrmegújítók, hatékonyak a felületi ráncokkal, szarkalábakkal szemben.

Az érzékeny kipirulásra hajlamos, valamint rozáceás bőrök különös figyelmet igényelnek. Aki ilyen bőrproblémával küzd, érdemes szakember véleményét kérnie, aki a probléma súlyosságának megfelelő készítményeket, ill. dermo-kozmetikumokat ajánl.

Télen bátran használható az alapozó, ami még védi is a bőrt az időjárási viszontagságoktól.

Ajkainkat hidratáló, puhító készítményekkel, a kezeket és a lábakat pedig paraffinos ápolással tarthatjuk bársonyosan. 

Kapcsolódó bejegyzések: